Translate

28/8/13

Το νοερό ταξίδι της "Αργούς" ξεκινά 15 Σεπτεμβρίου.



Έτοιμη "η Αργώ"! Μόνο που το τωρινό της ταξίδι θα είναι νοερό... 

Τ αποκαλυπτήρια του μνημείου,  θα γίνουν στην περιοχή  Βίγλα 100 μέτρα πάνω από το μοναστήρι του Αγ. Νικήτα στα Αστερούσια.  Σημείο όπου το απέραντο γαλάζιο απλώνεται άπλετο μπροστά της, αλλά και στα μάτια κάθε επισκέπτη. Είναι μια καλή ευκαιρία να επισκεφτούμε την περιοχή την ημέρα της γιορτής του Αγ. Νικήτα και μετά την θεία λειτουργία να θαυμάσουμε από κοντά το εντυπωσιακό μνημείο, που είναι μια συνεργασία  του κρητικού ζωγράφου Ρουσέτου Παναγιωτάκη  και του γλύπτη Χαράλαμπου Χριστάκη.  

Αξίζει να σημειωθεί πως η ιδέα της ανέγερση του μνημείου αυτού είναι  πρωτοβουλία μιας ομάδας ανθρώπων που κατάγονται από την ευρύτερη περιοχή, στην προσπάθεια τους να υπενθυμίσουν στους παλιούς και να διδάξουν στους νεότερους , την τεράστια συνδρομή των κατοίκων της περιοχής των Αστερουσίων στην εθνική αντίσταση. 
 Μάλιστα ο κ. Αλέξανδρος Κατσαπρακάκης  (ένας από τους διοργανωτές του εγχειρήματος), πρόσφατα βρήκε και επικοινώνησε με τον τελευταίο ίσως επιζώντα αργοναύτη του θρυλικού ταξιδιού από το Μαριδάκι προς την Αίγυπτο με την βάρκα «Αργώ 2»  τον κ. Παντελή Νικολάου Σμυρνάκη από τα Πάρτιρα.  Η εκδήλωση αναμένεται να έχει πολύ μεγάλο ιστορικό ενδιαφέρον.  


                           Κυριακή λοιπόν 15 Σεπτεμβρίου ραντεβού στα Αστερούσια!