Translate

6/8/11

Λαγοκέφαλοι στο Μαριδάκι! Ευχή ή κατάρα;

free counters


Μαριδάκι καλοκαίρι 2011. Με πολλές ανθρώπινες απουσίες , θολή θάλασσα και πολλά λαγοκέφαλα. Το νέο «φρούτο» - ψάρι που έκανε την εμφανηση του φέτος στον κόλπο του Μαριδακιού και τρώει δίχτυα και δολώματα. Και δεν κάνει μόνο αυτό… Κάθε πρωί και κάθε απόγευμα περίπου την ίδια ώρα χοροπηδάει με τους φίλους τα άλλα λαγόκέφαλα ψάρια (σιγά μην κάνει φίλους τα μπαρμπούνια, για να τα λυπάται μετά και να μην μπορεί νατα φάει;), δίπλα στο μικρό βραχάκι. Η καθιερωμένη του χορευτική φιγούρα, έχει γίνει πια η φετεινή ατραξιόν της περιοχής, αφού όλοι όσοι κατεβαίνουν παραλία παρακολουθούν το σημείο με προσοχή για να απολαύσουν το θέαμα. Στην αρχή πιστεύαμε πως είναι κέφαλοι, που μας παρακαλούσαν με τον τρόπο τους να τους ψαρέψουμε. Αλλά παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των μικρών ψαράδων της περιοχής κέφαλος δεν ψαρεύτηκε!
Αντιθέτως ο Νικολής με την βάρκα του βγάζει σχεδόν κάθε μέρα ένα σωρό «γερμανούς» κι άλλα τόσα λαγοκέφαλα. Σήμερα μου άφησε 3 στην παραλία να τα φωτογραφήσω και να σας τα δείξω, για να ξέρετε ποια είναι αυτά τα τοξικά ψάρια που έχουν βλέμμα και στόμα λαγού και μια μόνο μπουκιά από το κρέας τους μπορεί να σε στείλει στον Αγ. Πέτρο χωρίς να το καταλάβεις.
Πρισσότερες πληροφορίες για την επικυνδινότητα του συγκεκριμένου ψαριού διάβασε εδώ:
http://innerspace.gr/peridiatrofis/keimena/lagokefalos.shtml

Αυτό τουλαχιστον θα συμβεί αν το φας χωρίς να έχει υποστεί την ειδική επεξεργασία την τεχνική της οποίας μόνο οι Ιάπωνες προς το παρόν ξέρουν. Αυτοί μάλιστα, του αφαιρούν με ειδικό τρόπο το δηλητήριο που έχει στο σώμα του και το μαγειρεύουν συνληθως σε gourmet εστιατόρια που λώντας το πανάκριβα! Μήπως πρέπει να το σκεφτούμε καλύτερα και να μετατρέψουμε την κατάρα σε ευχή εκμεταλευόμενοι τα λαγοκέφαλα ειδικά σε αυτήν την περίοδο της δύσκολης οικονομικής κρίσης που περνά η χώρα μας; Χμ… αστειάκια….







Στο Μαριδάκι βέβαια έχουμε και ψάρια που τα λαγοκέφαλα δεν έχουν πειράξει προς το παρόν. Ένα τέτοιο πέτυχε ο Γιάννης και του ζητήσαμε να φωτογραφηθεί μαζί του στην πηγή λίγο πριν το βάλει στον φούρνο. Δεν είναι φοβερά εντυπωσιακό;