Translate

8/5/09

Το μονοπάτι για τον Τσούτσουρα!







Όλη μέρα στο Μαριδάκι προσφέρεται για μπάνιο στην καταπράσινη θάλασσα, εκτός του μεσημεριού, που εξαιτείας του πολύ καυτού ήλιου επιβάλεται μια δίωρη σιέστα! Αν δεν έχεις συνηθίσει να κοιμάσαι λίγο το μεσημέρι, εκεί είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να αρχίσεις! Το ποταμάκι που τρέχει βιαστικό προς την θάλασσα, ακούγεται από όλα σχεδόν τα σπίτια. Και κάνει τον μεσημεριανό ύπνο μαγεία! Πουθενά αλλού ο ύπνος δεν είναι τόσο γλυκός όσο εκεί!
Και το απόγευμα, είναι η καλύτερη ώρα για ορειβασία! Η καλύτερη επιλογή είναι το μονοπάτι που σε οδηγεί στον γειτονικό τσούτσουρα. Η θέα είναι εκπληκτική! Σαν να είσαι σε αεροπλάνο! Το Μαριδάκι από ψηλά είναι υπέροχο! Τα λουλούδια και οι μυρωδιές, δεν σε αφήνουν όμως, να καταλάβεις πόσο δύσκολη είναι η διαδρομή!
Σε 40 λεπτά υπέροχης διάδρομης, βρίσκεσαι σε μια από τις πολλές καφετέριες του Τσούτσουρα, για ένα παγωτό ή ένα αναψυκτικό, που θα σου δώσει δυνάμεις για τον δρόμο της επιστροφής! Προσοχή! Πέπει να φύγεις νωρίς! Η επιστροφή είναι λίγο πιο δύσκολη! Μην ξεχαστείς! Στις 9.00 το αργότερο πρέπει να βρίσκεσαι στο Μαριδάκι. Βραδιάζει εκείνη την ώρα ( το καλοκαίρι τουλάχιστον, τις άλλες εποχές βραδιάζει πιο νωρίς) και το βουνό για όσους δεν το ξέρουν καλά, είναι αφιλόξενο κι επικίνδυνο!
Λεπτομέριες και φωτογραφίες για την διαδρομή από το μονοπάτι για τον Τσούτσουρα θα δημοσιεύσω σε άλλο post.