Translate

9/8/15

Το Μαριδάκι μέσα στη λάσπη!

free counters
7 Αυγούστου και η είδηση σκάει για να μας διαταρέξει την ηρεμία μας: "Βρέχει στην Αγία Βαρβάρα, και κάτω και σε κάποια χωριά μάλιστα ρίχνει χαλάζι!
"Γιατί ξεχάσατε πως πέρυσι τέτοια μέρα έβρεξε στον Αχεντριά και το ποτάμι κατέβασε κοκκινόχωμα γεμίζοντας τη θάλασσα λάσπη;" Είπε ένας από τους παραθεριστές!
"Α πα πα!! Φέτος είμαστε τυχεροί! Δεν θα έχει τέτοια!"
Ένα συννεφάκι από πάνω μας, δεν κουνούσε! Σα να άκουγε τι λέμε και βάζω στοίχημα πως χαμογελούσε! Η μέρα τελείωσε αίσια! Κολυμπήσαμε, κολυμπήσαμε, κολυμπήσαμε κολυμπήσαμε!
Η επόμενη μέρα ξημέρωσε και πάλι λαμπρή! Τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα συνέβαινε στη 1.30 το μεσημέρι!
Γιατί τα μαύρα σύννεφα μαζεύτηκαν ξαφνικά. Και η βροχή έπεφτε με τέτοια δύναμη που ήταν αδύνατον να σταθείς έξω! Σε χρόνο ρεκόρ τα σοκάκια μετατράπηκαν σε χείμαρροι και το ήρεμο ρυάκι  μας σε βρώμικο ορμητικό ποτάμι! Δείτε βίντεο εδώ:



Η παραλία μας μετατράπηκε σε ταλαιπωρημένο αγροτεμάχιο! Μέχρι και τα αλμυρίκια που είχε φυτέψει ο πολιτιστικός σύλλογος  σε τεράστια βαρέλια,  ξεθάφτηκαν και έπεσαν κάτω ! Κρίμα και είχαμε αρχίσει να τα συνηθίζουμε!



Τα καβουράκια όπως πέρυσι αναστατωμένα έτρεχαν πανικόβλητα στην παραλία για  να σωθούν !



Κάποιοι προνοητικοί είχαν δέσει τη βάρκα  τους μακριά από το ποτάμι! Και στην πορεία αποδείχτηκε πως έπραξαν σοφά! 


Ο κόσμος δεν πίστευε στα μάτια του! 

Όλοι όμως συγκεντρώθηκαν και μάζεψαν τα σκουπίδια που καυέβαζε το ποτάμι για να μην πέσουν κι αυτά στη θάλασσα! 


Η επόμενη μέρα είναι λίγο χειρότερη! Τα πάντα λασπωμένα! Ακόμη και το νερό που τρέχει από την πηγή είναι ανακατεμένο με κοκκινόχωμα . Και κάπως έτσι ο παράδεισος μετατρέπεται σε κόλαση....