Translate

12/8/14

Μαριδάκι - Αύγουστος 2014

free counters


Κι ενώ περνούσαμε μια χαρά με την χελωνίτσα μας την Ιοκάστη να παίζει μαζί μας κρυφτό, ο ουρανός συννέφιασε, βροντές ακουγόταν στον ορίζοντα και ξαφνικά ζήσαμε το αδύνατο!
Στην αρχή το είδαμε σαν ατραξιόν αλλά τελικά δεν έχει καθόλου πλάκα! Αυτή η καλοκαιρινή μπόρα που ναι μεν πότισε τις ελιές και τον κάμπο αλλά έκανε κακό στα αμπέλια και φυσικά στην θάλασσα, που όπως φαίνεται έχει χάσει για τα καλά την φόρμα της και την καλοκαιρινή της διάθεση! 
 Σίγουρα θα νομίζετε πως υπερβάλω! Όμως όχι!  
Δεν ξέρω για τις άλλες θάλασσες πάντως ετούτη δω στο Μαριδάκι  είναι θολή από το κοκκινόχωμα που έφερε το ποτάμι από το ορεινό χωριό  του Αχεντριά.
Το φαινόμενο είναι πρωτοφανές για Αύγουστο μήνα, αλλά καθόλου πρωτότυπο για την περιοχή. Συμβαίνει 3-4 φορές το χρόνο και η θάλασσα για να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση της θέλει γύρω στον  ένα μήνα.
Εμείς πάντως δεν χάνουμε την διάθεση μας. Συνεχίζουμε να κολυμπάμε και μάλιστα μετά μουσικής. Κάθε απόγευμα η μουσική συνοδεύει μοναδικά την απογευματινή μας βουτιά. Παράλληλα οι ομάδες βόλεϊ ξεκινούν σήμερα το τουρνουά. Δεκαέξι ομάδες θα παίξουν αντίπαλες  και οι νικητές θα κερδίσουν  σουβλάκια για όλους τους παίχτες της ομάδας που έφτασαν στον τελικό.  
Οι ομάδες που παίζουν  πρώτες  είναι «το σόι» με τις «ιπτάμενες μπανάνες».
Εν τω μεταξύ, απόψε (Τρίτη 12 Αυγούστου) έχουμε και προβολή ταινίας στην παραλία. Πρόκειται για μια πολύ πρωτότυπη δραστηριότητα που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους. Το θέμα της ταινίας μάλλον έρχεται δευτερεύον αφού το σημαντικό εδώ είναι η όλη ατμόσφαιρα που δημιουργείται και η αίσθηση του θερινού σινεμά. Η διαφορά εδώ είναι πως αντί να μυρίζει γιασεμί μυρίζει ιώδιο της θάλασσας.
Το Σάββατο ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις με το κρητικό γλέντι στην πηγή!