Translate

6/9/15

Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου για τον Αχεντριά

free counters



Το βιβλίο που γράφτηκε για τον Αχεντριά, από τον Αχεντριανής καταγωγής συγγραφέα Αλέξανδρο Κατσαπρακάκη, παρουσιάστηκε χθες το βράδυ στην πλατεία του χωριού. Παρόν ήταν και ο κύριος Νίκος Μαθιουδάκης στον οποίο οφείλονται οι 771 φωτογραφίες που περιέχονται στο βιβλίο.  
Ήταν όλοι τους εκεί… Αχεντριανοί, φίλοι του Αχεντριά, φίλοι του συγγραφέα. Σε μια πλατεία κατάμεστη από κόσμο με δυο πλατάνια και μια καστανιά και τον ουρανό μόνο «Δυο κοντάρια  απόσταση». Νόμιζες πως αν απλώσεις τα χέρια θα τον αγγίξεις. Πως θα καταφέρεις να νιώσεις το απαλό χάδι του Θεού.
Βασική παρουσιάστρια του βιβλίου η κ. Μαρία Φραγκιαδάκη, φιλόλογος καθηγήτρια και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Φιλολόγων Νομού Ηρακλείου. Αποσπάσματα του βιβλίου διαβάστηκαν από τους Αχεντριανής καταγωγής φιλολόγους κυρίους: Πέπη Λυκάκη, Ελένη Λυκάκη, Ελένη Μπαριτάκη, Μάνος Κατσαπρακάκης. Τον γενικό συντονισμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε η εκπαιδευτικός και δημοσιογράφος Μαρία Μελεσσανάκη
Την εκδήλωση στήριξαν  όλοι οι φορείς του χωριού με πολύ αγάπη. Και είχε απ όλα! Πλούσιους μπουφέδες, καταπληκτική κρητική μουσική από τον γνωστό λυράρη Ζαχαρία Μελεσσανάκη, και πολύ κέφι και διάθεση για γιορτή που κράτησε ως τις πρώτες πρωινές ώρες!
Με την παρουσία τους στήριξαν την εκδήλωση φορείς της εκκλησίας, του Δήμου, αλλά και αρκετοί  πολιτιστικοί  σύλλογοι  της περιοχής, όπως τον πολιτιστικό Σύλλογο Μεσοχωριού, Εθιάς, Τουρλωτής.

Το βιβλίο δεν κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία. Όποιος ενδιαφέρεται να το προμηθευτεί θα πρέπει να πάει στο καφενείο του Αχεντριανού Νικήτα στο τέλος της Χρυσοστόμου εδώ στο Ηράκλειο. Αν πάτε μην παραλείψετε να πιείτε και μια ρακί δοκιμάζοντας τους εκλεκτούς μεζέδες που φτιάχνει ο ίδιος ο Νικήτας μόνο για τους φίλους του Αχεντριά. 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες αλλά  και βίντεο κάνοντας κλικ  εδώ: