Translate

28/7/13

Μαριδάκι Ιούλιος 2013 Beach parties!


26/07/13 Μαριδάκι ώρα 18.00

Αέρας, μελτέμι, κόσμος πηγαινοέρχεται, οι καμπάνες της εκκλησίας χτυπούν για τον εσπερινό. Είναι παραμονή του Αγ. Πανελεήμονα του αγαπημένου Αγίου της περιοχής. Το εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα φέτος είναι ανανεωμένο. Το πολύ δραστήριο προεδρείο του εκπολιτιστικού μας συλλόγου,  έστρωσε με πέτρα Αχεντριά όλο το προαύλιο, ανανέωσε τα φυτά, λαστίχωσε τα δέντρα για να ποτίζονται. 


Και σε συνδυασμό με το ξύλινο πολύ γραφικό γεφυράκι που έγινε πέρυσι, πραγματικά νιώθεις πως κάτι έχει αλλάξει. 


Αν όμως και πάλι δεν είσαι σίγουρος από πού έρχεται αυτός ο αέρας της αλλαγής που μυρίζεις,  τότε αρκεί να πας στην πίσω μεριά της Εκκλησίας όπου για χρόνια ήταν ένα οικόπεδο που ανήκε στην εκκλησία αναξιοποίητο κι εγκαταλειμμένο στο έλεος του άρχοντα της περιοχής: Της κατσίκας! J Όσοι έχουν έρθει Μαριδάκι ξέρουν τι εννοώ! Το εν λόγω λοιπόν οικόπεδο φέτος αξιοποιήθηκε με τον καλύτερο και τον πιο χρήσιμο τρόπο. Έγινε χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, και πραγματικά πήρε ανάσα η περιοχή που όντας μικρή ασφυκτιούσε από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα δεξιά και αριστερά του μονοπατιού που οδηγεί στην πηγή.  


Αλλά και τα αυτοκίνητα δεν περνούσαν καλύτερα! Οι κατσίκες τα είχαν πίστες για τις βραδινές τους χορευτικές πιρουέτες! Όλοι έχουμε μια γρατζουνιά σουβενίρ στα αυτοκίνητα μας από τα νυχάκια  χορεύτριας κατσίκας! Το πιο σημαντικό όμως από όλα είναι πως όλα αυτά έγιναν με πρωταρχικό στόχο την διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και κατά δεύτερο την εξυπηρέτηση μας.

 Έτσι κανένα δέντρο δεν έχει κοπεί κι επιπλέον βρέθηκε και η λύση για τους κάδους των σκουπιδιών. Τους έχει παραχωρηθεί μια προφυλαγμένη γωνία κι ούτε αέρας τα παίρνει, ούτε οι κατσίκες τα σκαλίζουν. Έτσι φέτος το ποτάμι είναι πεντακάθαρο και όλοι πιο προσεχτικοί! 


Η βραδιά ξεκίνησε γύρω στις 22.30. Πάνω που είχα αρχίσει να πιστεύω πως το πάρτι θ αναβληθεί λόγω αέρα οι πρώτες μελωδίες με διέψευσαν! 
Τα παιδιά ήταν ήδη μαζεμένα στην παραλία από ώρα, αλλά το πάρτι ήταν "after" όπως το βάφτισε ο πρόεδρος! :-) 


Λίγο ανοργάνωτοι βρεθήκαμε εκεί με τα cd,  αλλά η προσπάθεια έγινε! Κάναμε όλοι μας μια έρευνα στο σπίτι και μαζεύτηκαν αρκετά! Όχι τελευταίες κυκλοφορίες… Μη φανταστείς... Αλλά πάντως κέφι έβγαλαν. Οι φωτογραφίες το επιβεβαιώνουν. 



Η κονσόλα ήχου φέτος είχε στηθεί στην αυλή του σπιτιού του Λυκαντώνη. Έτσι ο αέρας περιορίστηκε αρκετά. Όπως είπε και ο πρόεδρος του συλλόγου κος  Γ. Κατσαπρακάκης,  στο μικρόφωνο (που όλο διακοπές έκανε) την επόμενη στις  10.30 το πρωί, όλη η νεολαία θα γινόταν ομάδες για να μαζευτούν τυχόν σκουπίδια που είχαν δραπετεύσει λόγω αέρα. Κι από νεολαία πολύ! Όλων των ηλικιών! 







 27/07/2013  το πρωί
Το πρωί παρά το ξενύχτι (2.00 τα ξημερώματα σταμάτησε η μουσική) η πρώτη καμπάνα για το πανηγύρι του Αγ. Πανελεήμονα χτύπησε στις 7.00.
Η Εκκλησία κατάμεστη από τον κόσμο, που φέτος εξαιτίας της ξύλινης γέφυρας και του φτιαγμένου προαύλιου είχε χώρο να απλωθεί. Το τραπέζι έξω από την εκκλησία γεμάτο άρτους από πιστούς που είχαν τάμα και πιο δίπλα τα δεμένα από τα ποδαράκια αρνάκια. Τόσο κρίμα τα καημένα! Τόσο τρομαγμένα!! Η καρδιά τους χτυπούσε τόσο δυνατά που όλο το σώμα τους παλλόταν! Πραγματικά θέλω να σταματήσει αυτή η συνήθεια! Δεν ξέρω που έχει τις ρίζες της αλλά όμως με χαλάει πολύ το θέαμα! Με τη Γιώτα αναρωτηθήκαμε αν θα ήταν υπερβολικό να τα αγοράσουμε και μετά να τα αφήσουμε ελεύθερα! Αλλά μετά σκεφτήκαμε πως αυτό απλά θα έδινε λίγη παράταση στην ζωή τους και δεν το κάναμε!

 Η Εκκλησία τέλειωσε, και η πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με την Γιώτα επίσης J!  Πήραμε ένα κομμάτι άρτο και φύγαμε για το σπίτι. Ένας γρήγορος καφές και θάλασσα! Γύρω στις 11.00 ξεκίνησε ξανά η μουσική. Είναι ωραίο να κολυμπάς και ν ακούς μουσική! Κάποιες φορές!  Γιατί τις πιο πολλές φορές προτιμάς να κολυμπάς και ν ακούς την θάλασσα και τον αέρα.  Ν αδειάζεις από σκέψεις και να ανανεώνεσαι χωρίς πολύ προσπάθεια και κόπο.
Τα σκουπίδια μαζεύτηκαν, η νεολαία μας είναι εκτός από φιλότιμη απέναντι σε ότι της ζητά ο πρόεδρος  και με βαθιά συναισθήματα  αγάπης και σεβασμού για το Μαριδάκι. 

 27/07/2013 το απόγευμα

Το βράδυ οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν νωρίς. Πριν το ηλιοβασίλεμα είχαμε πρόσκληση (προφορική) να είμαστε όλοι στην παραλία. Αφού μαζευτήκαμε ξεκίνησε μια ενημέρωση για το μνημείο που ετοιμάζεται στον Κέρκελο και τα αποκαλυπτήρια του θα γίνουν το Σεπτέμβριο στην γιορτή του Αγ. Νικήτα. 


Η ενημέρωση είχε την μορφή μιας ιστορικής αναδρομής για το τι έγινε στην περιοχή την περίοδο της Εθνικής αντίστασης. Διαβάστηκαν αποσπάσματα από απομνημονεύματα και η όλη ατμόσφαιρα ήταν ιδιαιτέρως συγκινητική! Το μικρόφωνο αυτή τη φορά τα κατάφερε μια χαρά! :-) Πρώτη φορά συναντώ μικρόφωνο που επιλέγει σε ποιανού τα χέρια θα λειτουργήσει σωστά! χε! χε! 

  27/07/2013 το βράδυ

Πάλι "after"  ήταν το πάρτι! 10.30 ξεκίνησε. Ο αέρας υπερβολικός. Παρόλα αυτά άναψε μια μικρή φωτιά που έκανε την ατμόσφαιρα ιδιαιτέρως ρομαντική! 







Ήταν άλλη μια καταπληκτική βραδιά στην οποία πετάχτηκαν φωτοβολίδες, τραγουδήσαμε, χορέψαμε,  ξεχαστήκαμε! Το βλέμμα τώρα είναι στραμμένο στον Αύγουστο, στο κρητικό γλέντι της πηγής! 
Επίσης να πω πως φέτος ο σύλλογος έβγαλε καταπληκτικά μπλουζάκια με το  μεγάλο βράχο. Θα προτιμούσα την φωτογραφία του βράχου πιο μεγάλη και πιο εμφανή. Επίσης θέλουμε περισσότερα XXL την επόμενη φορά! Παρόλα αυτά, τα συγκεκριμένα  μπλουζάκια φέτος είναι πολύ στην μόδα και όλοι τα φοράνε όλη μέρα! Ειδικά τα παιδιά!

free counters