Translate

13/1/09

Το γειτονικό φοινικόδασος!




Και ξαφνικά, εκεί που έχει αρχίσει το μάτι σου να συνηθίζει το άγονο τοπίο των Αστερουσιων, σαν οφθαλμαπάτη εμφανίζεται μπροστά σου το φοινικόδασος.
Μια συστάδα από φοίνικες που κανείς δεν ξέρει πως ακριβώς βρέθηκαν εκεί. Κάποιοι θρύλοι λένε, πως πειρατές έφταναν στην περιοχή πριν εκατοντάδες χρόνια από την απεναντινή ήπειρο. Κρατούσαν μαζί τους φρούτα και χουρμάδες. Καθώς έτρωγαν τους χουρμάδες πετούσαν τα κουκούτσια στο σημείο εκείνο. Κι έτσι σιγα σιγά ο ένας μετα τον άλλον, οι φοίνικες θέριεψαν κι έγιναν αυτό που εμείς καμαρώνουμε σήμερα.
Οι πιο λογικοί βέβαια πιστεύουν πως ο σπόρος μεταφέρθηκε τυχαία από τα ενδημικά πουλιά που βρίσκουν κάθε χρόνο κατφύγιο στην περιοχή.
Πριν από λίγα χρόνια μια οικολογική οργάνωση είχε στείλει αρκετούς εθελοντές σε μια προσπάθεια αναναίωσης, περίφραξης, και συντήρησης των φοινικόδεντρων.


Τις πιο πολλές φωτογραφίες που έχουμε δημοσιεύση στο blog, έχει τραβήξει ένας πολύ καλός μας φίλος από τα Χανιά Ο Γεράσιμος που είχε έρθει με την οικογενειά του στο Μαριδάκι την Πρωτομαγιά του 2007. Τον ευχαριστούμε!