Translate

11/8/09

Άγιος Νικήτας












Δεν ξέρω γιατί, αλλά όταν ήμουν μικρή τα σκαλοπάτια που έπρεπε να κατέβω για να φτάσω ως στην εκκλησία του Αγ. Νικήτα μου φαινόταν περισσότερα! Δεν λιγόστεψαν φυσικά. Απλά μάλλον έτσι φαινόταν στα παιδικά μου μάτια...
Ένα πρωινό ξύπνησα στο Μαριδάκι με μια ακτανίκητη επιθυμία να επισκεφτώ τον Αγιο Νικήτα.
Δεν είναι μακριά. Μόλις 2 χιλιόμετρα σε χωματόδρμο. Φυσούσε πολύ όμως. Έτσι η ζέστη ήταν ανεκτή. Φτάσαμε περίπου στις 9.30 το πρωί.
Το μοναστήρι ήταν εκεί. Κατάφυτο από συκιές γεμάτες όριμα και λαχταριστά σύκα, χαρουπιές, δέντρα από αβοκάντο και μάνγκο, μπανανόδεντρα και ότι άλλο εξωτικό μπορείς να φανταστείς. Με χάλασε λιγάκι που τα κελιά ήταν γεμάτα κόσμο. Αλλά μην ξεχνάμε πως είναι 15Αυγουστος και συνηθίζεται εδώ στην Κρήτη να μένουν στα κελιά αρκετοί πιστοί που έχουν κάποιο τάσιμο, φροντίζοντας ως αντάλαγμα το μοναστήρι και τα φυτά του.
Οι βασιλικοί που κάθε χρόνο είναι φυτεμένοι έξω από την εκκλησία και φέτος είναι πολλοί και καταπράσινοι. Αν προσπαθήσετε λιγάκι θα καταφέρετε να τους μυρίσετε ακόμη και μέσα από την φωτογραφία. :-)
Την χρυσόμυγα δεν ξέρω γιατί την φωτογράφησα... Νομίζω επειδή οι πρασινοπές αποχρώσεις της, ταιριάζουν υπέροχα με το πράσινο φύλλο του φυτού!