Translate

7/7/09

Τσούτσουρας








Ο Τσούτσουρας είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός, με πολύ ιστορία αφού είναι χτισμένος πάνω στα ερήπια της αρχαίας πόλης Ινάτου. Οι θρύλοι και οι φήμες πολλές σχετικά με αρχαιοκάπηλους που τα παλιά χρόνια έκαναν χρυσές δουλιές βρίσκοντας και μεταφέροντας στο εξωτερικό την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής. Και δεν ακούγεται μόνο αυτό. Ακούγεται επίσης πως στο βουνό που βρίσκεται το μονοπάτι προς Μαριδάκι, υπάρχει μια σπηλιά με άπέραντο βάθος στην οποία βρίσκεται θαμμένος ο γιος του Μίνωα Σαρπηδόνας. Οι βοσκοί γνωρίζουν πιο πολλά. Όμως δεν μιλάνε. Η σπηλιά όπως λένε είναι επικύνδινη γιατί στο εσωτερικό υπάρχουν αναθιμιάσεις θανατηφόρου αερίου που προέρχεται από το σβησμένο ποια υποθαλάσσιο ηφαίστειο της περιοχής.
Επίσης πολλές οι συζητήσεις που γίνονται τα καλοκαίρια στις παρέες για την επίσκεψη εξωγήινων οργανισμών στην περιοχή. Χαρακτηριστικό είναι το σκάφανδρο που βρέθηκε από αρχαιολόγους στην περιοχή, και που είναι εκτεθειμένο στο αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου.
Πάντως και τίποτε από αυτά να μην είναι αλήθεια, ένα είναι σίγουρο, πως ο Τσούτσουρας τις μέρες μας σε αντίθεση με το Μαριδάκι, είναι ένα παραθαλάσσιο μέρος με αρκετες πανσιόν, δυο οργανωμένα και περιποιήμένα ξενοδοχεία, αρκετές ταβέρνες με φρεσκότατο ψαράκι και φιλόξενους χαμογελαστούς ανθρώπους. Προσφέρεται λοιπόν για ήσυχες οικονομικές διακοπές χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία.