Translate

13/6/09

Η διαδρομή για Μαριδάκι, από το Μεσοχωριό!






Παλιότερα για να φτάσεις ώς το Μαριδάκι έπρεπε να ανέβεις όλες τις στροφές ώς τον Αχεντριά, και μετά να κατέβεις ξανά ένα σωρό στροφές. Τώρα τα πράγματα είναι πιο απλά. Τουλάχιστον έτσι φαίνονται σε όσους επισκέπτονται το Μαριδάκι πολλά χρόνια. Οι νεοφερμένοι επισκεπτες τα βρίσκουν ακόμη, πολύπλοκα και επικύνδινα... χμ... ίσως και να ναι... :-)
Λοιπόν, τώρα η διαδρομή έχει μειωθεί στα 15 χιλιόμετρα γιατί αποφεύγεις τον Αχεντριά κι αμέσως μετά το Μεσοχωριό μπαίνεις στον χωματόδρομο για Μαριδάκι!
Εντάξει, ο δρόμος δεν είναι καλός. Και όποιος επιχειρήσει μια τέτοια εκδρομή μάλλον πρέπει να έχει ψηλό αυτοκίνητο. Δεν πρέπει επίσης να έχει υψοφοβία. Επίσης θα πρέπει να είναι πολύ έμπειρος οδηγός. Τα δύσκολα περάσματα είναι πολλά.

Όταν όμως αρχίζει να φαίνεται η θάλασσα στον ορίζοντα μαλλον που δεν σε νοιάζει και πολύ η όποια δυσκολία και το μόνο που θέλεις είναι να την αγγίξεις!

Στα μέσα περίπου της διαδρομής συναντάς στο πλάι του βουνού ένα πολύ ευφάνταστο grafiti... Δεν ξέρω τον δημιουργό του πάντως έχει πολύ πλάκα και ως θέμα και ως θέση. Στην μέση του πουθενά κι εκεί που νομίζεις πως μάλλον είσαι ο μοναδικός άνθρωπος που έμεινε στον πλανήτη, βλέπεις ένα ανθρώπινο ίχνος! "save the sheep" !!